Herkenbaar, en daarom zeer zeker een muzikant om nader kennis mee te maken. Want soms hoor je tussen de nieuwe Nederlandse muziek een stem die al meteen heerlijk vertrouwd is . En soms hoor je muziek van iemand die je beter zou willen leren kennen. Voor onze volgende sessie artiest geldt beiden. Wij zijn dan ook superblij dat we de Frequenzy stage aan dit talent geven. En jou zo, voor zo ver je hem en zijn muziek nog niet kende, even voor te stellen aan Tim Dawn.

 

Making Up together
Utrecht is de thuisbasis van Tim Dawn. Een stad die niet alleen centraal in Nederland ligt, maar ook een centrum van nieuw muziektalent aan het worden is. Dawn is hier een goed voorbeeld van. She was de single waarmee Tim Dawn al de aandacht van veel muziekfans in Nederland wist te trekken. Hierdoor kwam hij in contact met de muzikanten waarmee hij ook de sessie bij ons opnam: Christian Palmieri (drums), Marijn Wigman (bas) en Sharad Joshi (gitaar). De fameuze Wisseloordstudios en een samenwerking met Huub Reijnders maakte het verhaal compleet om een EP op te nemen. Want als we even met nog wat interessante namen mogen komen: Huub Reijnders heeft gewerkt met artiesten als Jett Rebel, Racoon en Krezip. Maar ook de samenwerking met grote internationale artiesten als U2 en The Kaiser Chiefs kon hij al op zijn CV zetten. Niet de minste dus, en heel begrijpelijk dat Tim superblij was dat Huub na het beluisteren van Dawns’ demo enthousiast was om te gaan opnemen. Huub was niet de enige. Want via een crowdfundingproject kon Tim samen met zijn fans genoeg geld ophalen om de opnamekosten te betalen. Het resultaat van deze samenkomst van talent en liefde voor muziek is Up.

 

Een eigen sound met een persoonlijk verhaal
Up kwam in maart 2016 uit en is een album met vijftal nummers waarin Tim gaandeweg zijn eigen sound aan de muziekliefhebbers introduceert. Elke song heeft zijn eigen verhaal. Ze gaan over de grote thema’s verdriet, vreugde & liefde. Maar deze worden op een heel persoonlijke manier gebracht. Lighthouse is bijvoorbeeld een song met een donker randje. Je ziet iemand dat die je dierbaar is naar het gevaar toegaan, en je probeert hem of haar te waarschuwen. Moon is een prachtige song over er zijn als vriend op de momenten dat je nodig bent. Het gaat over een lichtpuntje weten te creëren voor iemand die in het donker zit. En dat is precies wat dit nummer doet (Die het tevens ook mooi zou doen als titelsong voor een Amerikaanse blockbuster naar onze bescheiden mening).

 

Soundtrack van jouw zomer van 2016
Tim Dawns muziek klinkt direct vertrouwd in je oren. Een beetje James Bay. Maar met meer dan genoeg eigenheid. Misschien nog niet bekend, maar met de smaak naar meer. Dawns muziek is de soundtrack voor een waardevolle vriendschap. Om het leven mee te vieren, maar ook troostmuziek als je je even aan de schaduwkant bevindt. Tijdens de sessie speelde hij Fuel to the fire, een oude bekende,  Arcadia van Up en het gloednieuwe  nummer  Half the Batlle. “Het gaat heel mooi worden” vertelt Tim Dawn in de minidocu over zijn EP Up. Daar zijn we het helemaal mee eens. Vandaar dat we zeer vereerd waren een sessie te mogen opnemen met Tim Dawn.