“Een sterke combi van indie rock, met een speciale droomachtige sfeer, nagalmend van de reverb op gitaar en synths”. Zo beschrijft de ambitieuze Zweed Francis Moon zijn eigen muziek. Francis is geen vreemde in de Europese muziekscene. Je zou hem kunnen kennen van zijn vorige band met mede singer-songwriter Andrea Caccese onder de noemer I Used To Be A Sparrow, of uit verscheidene andere lokale bands in de omgeving van Västerås, Zweden.

Na door meerdere landen te hebben getoured met I Used To Be A Sparrow, vond Francis dat de tijd rijp was om nieuw en geheel eigen werk uit te brengen. Na hard werken was het tijdens de zomer van 2015 dan zover. Een nieuw, eigen album lag klaar. Alles verliep voorspoedig. Totdat de computer met al het opgenomen materiaal crashte en daarmee alle songs verdwenen waren…

De nummers opnieuw opnemen was geen optie. Na deze tegenslag vond Francis dat het tijd was voor een nieuwe, frisse sound. Hij heeft vervolgens een half jaar in Parijs gewoond om nieuwe inspiratie op te doen.
Onwards is in minder dan een jaar gecreëerd en opgenomen in totaal drie verschillende landen; Frankrijk, Zweden en voorlopige thuisbasis Nederland. De productie van het album staat op naam van Francis Moon zelf. De dromerige en catchy muziek is pas uitgebracht via Francis’ eigen label Dirty Glasses Records. Het album verveelt geen seconde en neemt je mee van zwoele lente-avonden in Zweedse bossen, naar de gezellige straten van Parijs en zelfs ons eigen knusse Arnhem.

We zijn er trots op om als Frequenzy de eerste live-uitvoering van de nummers op Onwards te hebben mogen vastleggen. Francis en toetsenist Sebastian Bach speelden de nummers met een extra intieme touch, met minder instrumenten dan op het album zijn gebruikt. Ze hebben de sfeer van het album perfect weten neer te zetten met zijn tweeën en het geluid klinkt net zo vol, warm en tegelijkertijd subtiel. Vanaf woensdag 29 juni kan je zelf kijken wat je van de sessie vindt en meegenieten van de heerlijke nummers!

Al met al, hebben het verlies van de oude nummers en het verblijf in Parijs goed uitgepakt. Al deze ervaringen van het laatste jaar hebben Francis een goede zet vooruit (onwards!) gegeven en ons uiteindelijk zijn album Onwards opgeleverd. En een super mooie en intieme live sessie geheel in de sfeer van het album!

P.S. De singer-songwriter kan trouwens niet wachten om op te treden en nieuwe songs te schrijven… Een album-release party en eventuele andere tourdata zullen snel volgen. Houd Francis Moon in de gaten op hun Facebook-pagina en beluister en koop zijn muziek hier! Vette album releases kan je bijhouden bij op Francis´label Dirty Glasses Records.

Check ook de heerlijke zomerse mixtape van alexrainbirdMusic waar Francis Moon op is gefeatured: