“We are young. We are powerful. We are COLORWAVE” waarschuwt de site ons al. Ok, en hoe klinkt dat dan? Fijn. Heel fijn. Dampend van energie en vooral errug lekkker. COLORWAVE kwam even langs voor een Frequenzy Session. En de set stoomt nog na van energie.
Puur & rauw
Zodra COLORWAVE het Markantgebouw betrad waar we de Frequenzy Session opnamen, was het al duidelijk: hier gaat iets gebeuren. De band heeft er zin in. Een samenwerking tussen bands en muziekplatforms als Frequenzy om tot mooie muziekproducten te komen past helemaal bij de visie van COLORWAVE. Lead zangeres Eva-Gina legt ons tijdens de soundcheck uit dat ze altijd veel van de muziek heeft gekregen en dat ze daarom ook veel terug wil geven. En dat krijgen we. De vrienden nemen je in een viertal nummers mee in hun flow van gitaar en up-tempo beats. Dynamisch, soms rauw en altijd puur spatten de beelden van je scherm bij deze Frequenzy Session.
Enjoy the Senergy Bite
COLORWAVE is een Nederlands-Duitse samenwerking van 5 vrienden uit Enschede. Hun liefde voor poppunkbands als Paramore, Green Day en de Foo Fighters was het begin van een hechte vriendschap. Het was tevens in 2013 uitgangspunt van de zoektocht naar een eigen sound. Hierbij is “Senergy” het sleutelwoord. Voor Eva-Gina Berkel, Florian Brügge, Jan Kuhn, Elmo Lamers en Yorick Mensink is samen muziek maken energie creëren. En uit deze energie ontstaat een symbiose tussen publiek, band en muziek. EP “Lighten the shadows” met de single “COLORBLIND” werden in 2015 zeer enthousiast ontvangen. In april 2016 komt hun tweede EP uit dus check regelmatig hun Facebook site voor de laatste info! En geniet vooral van dit voorproefje bij Frequenzy. Enjoy the Senergy bite!